Algemene voorwaarden

1. De betaling gebeurt contant aan de chauffeur. Bij het begin van de rit wordt de volledige betaling gevraagd indien zo geboekt (indien gewenst kan u een betalingsbewijs van de chauffeur krijgen).
Indien u een factuur wenst wordt deze na thuiskomst verzonden. Bij het niet betalen van de factuur 30 dagen na factuurdatum, zullen wij een toeslag van 15% aanrekenen. Alle klachten aangaande facturen dienen te gebeuren per aangetekend schrijven en binnen de 7 dagen na factuurdatum.

2. Het vervoer gebeurt onder verantwoordelijkheid van de klant, doch zal Taxi FM al het mogelijke doen om personen of goederen tijdig op hun plaats van bestemming te brengen.

3.Door het reserveren van een service op onze website, gaat u een contract aan met Taxi FM.

4a. Bij annulatie van een taxirit door klant binnen 48u wordt de helft van het totale bedrag aangerekend. Binnen de 24u het volledige bedrag.                                                                                                                                                         

4b. Bij annulatie van luchthavenvervoer door klant voorzien wij volgende financiele regeling : Reservatie wordt afgezegd meer dan 7 dagen voor de vertrekdatum, geen kosten voor de klant. Reservatie wordt afgezegd tot maximum 3 dagen voor de vertrekdatum, 50 % van het afgesproken bedrag. Reservatie wordt afgezegd minder dan 3 dagen voor de vertrekdatum, 100 % van het afgesproken bedrag.                         

Dit bedrag wordt cash betaald, ten laatste op de dag en uur van het gereserveerde vervoer. Hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt. U krijgt van deze betaling van annulatie van ons een bewijs dat u kan gebruiken bij uw annulatieverzekering.                                                                                                                                       

4c.Bij reservaties naar de luchthavens van Schiphol/Dusseldorf/Charles de Gaulle/ Orly of sommige andere reservaties voorzien wij betaling vooraf via bankoverschrijving of contant bij Taxi FM ter plaatse. Betaald bedrag kan nooit terug gevorderd worden, ook niet in het geval van annulatie door klant. Hierbij geldt niet de annulatie regeling zoals in punt 4b.

5. Taxi FM kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen, veranderingen of annuleringen van de service door overmacht of door andere omstandigheden die niet te voorzien zijn. Doch zullen wij alles doen om dit te voorkomen.

6. Wachttijden veroorzaakt door toedoen van klanten kunnen daar Taxi FM  in rekening worden gebracht, de klant is gebonden bij vertraging van zijn vlucht van meer dan 30 min Taxi FM onmiddellijk op de hoogte te brengen.

7. In onze prijs is 1 uur wachttijd inbegrepen, wanneer de chauffeur na uw landing op de luchthaven langer dan 1 uur moet wachten zullen wij een extra wachttijd aanrekenen van 30 euro per uur (7,5 euro per begonnen kwartier).

8. Indien uw vlucht vertraging heeft zullen wij voorrang geven aan klanten die op reis vertrekken.

9. Indien uw vlucht te vroeg geland is zou het kunnen dat u moet wachten op de chauffeur, doch zullen wij proberen om dit te voorkomen.

10. Indien u ons foutieve gegevens doorgeeft (bv. vertrekuur in buitenland i.p.v. aankomstuur in België) kunnen wij u niet garanderen dat er een chauffeur beschikbaar is.

11. Voor elk contract aangegaan met de chauffeur, verklaart de huurder dat hij beroep doet op de dienst van minstens 3 uur.

12. Het dragen van een gordel is wettelijk verplicht. Een boete bij het niet dragen zal verhaald worden op de reiziger. Roken, eten en drinken is niet toegestaan in onze voertuigen.

13. Kinderstoeltjes worden bij Taxi FM gratis ter beschikking gesteld. Deze moeten wel op voorhand aangevraagd worden en hangen af van beschikbaarheid.

14. Kosten als gevolg van schade of bevuiling aangebracht door de klant, zullen aangerekend worden. Het bedrag van €150 zal meteen aan de chauffeur betaald moeten worden.

15. Afwijkingen van onze standaard dienstverlening kunnen mits onderlinge overeenkomst. Voor deze afwijkingen kunnen meerkosten aangerekend worden die de klant op voorhand zal meegedeeld worden.

16. Op al deze algemene voorwaarden is Belgisch recht van toepassing . Deze algemene voorwaarden kunnen ten allen tijden door Taxi FM gewijzigd worden.